Kabelskopa

Har införskaffat mig en ny kabelskopa till gården

Jag har precis skaffat mig en ny kabelskopa för arbete på gården och jag måste säga att den är fantastisk! Det är så mycket lättare att komma in i trånga utrymmen och gräva diken med den här.

Häromveckan grävde jag ett dike på gården och insåg att min gamla kabelskopa började falla sönder. Så jag gick ut på nätet och hittade en ny som jag tror skulle vara perfekt för jobbet. Jag hittade den här.

Den är tillverkad i robust stål och den är speciellt framtagen för grävning både i trånga diken och vid kabelarbete. Jag tror att den kommer att bli ett bra tillskott till gården och kommer att hjälpa mig att få jobbet gjort snabbare och enklare.

På gården behöver vi gräva diken för bevattningen till åkern men också gräva ner elkablar till ladugården och liknande. För denna typ av grävarbeten är en kabelskopa (kallas också för smalskopa) perfekt.

Att gräva ner bevattningsslangar eller kablar kräver nämligen en speciell typ av skopa, jag kan inte rekommendera att göra liknande grävarbeten med en vanlig grävskopa. En sån gräver för brett, för djupt eller oprecist och lämpar sig inte alls för precisionsarbeten.

Ja, det är alltid mycket att stå i när man har en gård men jag klagar inte då jag älskar att bo på landet och hålla på med jordbruk. Det finns en stor tillfredställelse i att arbeta med att bruka jorden och vara nära naturen och passar mig som handen i handsken.